Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Monday, October 11, 2010

kemalangan maut 10/10/10(gambar,video)



x nak citer byk..rasenyer korang da tau kan...dalam tv,paper.radio sumer da heboh pasal kemalangan ni...cuma aku nak share ngam korang sedikit gmbar dan video ttg kemalangan maut ini...takziah diucapkan kpd keluarga yg meninggal..
tekan READ MORE untuk lihat gmbar dan video seterusnya






Tarikh 10.10.10 yang dinanti-nanti kebanyakan orang ‘meragut’ 12 nyawa manakala lebih 40 orang cedera dalam kemalangan ngeri membabitkan tujuh buah kenderaan di Kilometer 223 Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Plaza Tol Simpang Ampat, Alor Gajah semalam.
Dalam tragedi ngeri pada pukul 6.40 petang, kesemua mangsa yang terkorban terdiri daripada sembilan lelaki dan tiga wanita.
Setakat tengah malam tadi identiti semua mangsa belum dikenal pasti.
Kenderaan yang terbabit dalam kemalangan itu ialah sebuah bas ekspres Delima, sebuah bas Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), tiga buah kereta, sebuah van dan sebuah motosikal.
Seorang jurucakap syarikat Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) ketika dihubungi berkata, kemalangan itu didakwa berpunca daripada bas ekspres Delima yang dalam perjalanan dari Melaka menuju ke ibu negara. Bas itu didakwa terbabas dan melanggar pembahagi lebuh raya.
“Selepas melanggar pembahagi jalan bas tersebut berpusing-pusing memasuki laluan bertentangan sebelum berlanggar dengan sebuah van yang dalam perjalanan ke selatan.
“Bas Delima itu kemudian merempuh sebuah Perodua MyVi, bas JKM dan tiga buah kenderaan lain,” kata beliau ketika dihubungi di sini semalam.
Difahamkan 12 mangsa yang terkorban membabitkan sepuluh penumpang bas Delima, seorang penumpang van dan seorang penunggang motosikal lelaki.




kat bawah ni pula video masa mula2 kemalangan berlaku..time petang







psstt : 10/10/10 akan menjadi sejarah dalam malaysia..........

Email Newsletter



Smiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

9 comments :

  1. diorang baru lepas tol PEDAS LINGGI, tempat payabesarpedas.

    Semoga Allah kasihan kat mereka dan kita semua di mahsyar nanti

    ReplyDelete
  2. salam knai...
    masuk nih da 8 n3 baca kisah kemalangan nih~ ngeri lak..
    al-Fatihah kpd mangsa2 yg terkorban

    ReplyDelete
  3. takziah dan al-fatihah buat mangsa2 yg terkorban

    ReplyDelete
  4. ye....same2 kita sedekah...alfatihah

    ReplyDelete
  5. al-fatihah.. skang ni makin tkt dh nk naik bas rase nye

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews