Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Tuesday, November 30, 2010

lagi mati mengerikan

dh lama x post ttg ngeri2...huhu..kali ni..bg peminat gmbar2 mayat ker,ngeri ker..boleh la tgk..hehee..ok2..berbalik pd post kali ni..sebarang info ttg gmbar ni aku x dpt,tp yg konfomnyer mamat dlm gmbar ni da mati..x kan masih idup kan..huhu..apa2 pon..kalau berani nk tgk..tekan jer read more
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnyer
Read more ...

Monday, November 29, 2010

seni di udara

haluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu semua...hehehe..lama da aku menyepi..almaklumla..final exam...tp skrng...aku da ade..hehhe..hari ni aku nk kongsi ngam korang iaitu seni di udara...camner tu...???.begini..seni di udara dilakukan oleh kapalterbang dan juga helikopter.....korang x caye..???.tekan jer read more...
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnyer
Read more ...

merdekaaaaaaa..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hhehehee...aku da abis final...hehe..x sbr nk updated blog...korang tggu yer..malam2 nti aku start updated k...huhuhu..huuuurraaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Read more ...

Saturday, November 20, 2010

finallllllllllll exammmmmmmmmmmm

salammmmmmmmmmmm semuaaaaaa......esok aku akan menghadapi final exam smpai la 29.11.10...so,,amazing gila ni..MC la.kejap..hehehe...tp..sebarang komen aku akan balas,dont worry..cuma ambik mase ler skit..hehe...apa2 pon..trimas untuk korang yg support blog yg x seberapa ni..k..u all the bestttttttttttt...........
Read more ...

Friday, November 19, 2010

sapi bersuara menyebut 'ALLAH' sebelum disembelih

maha suci ALLAH....video ni aku amik kat fb...dikatakan sapi ini hendak disembelih untuk dikorbankan sempena aidil adha.namun..sebelum disembelih.sapi ini bersuara beberapa kali menyebut nama ALLAH...sungguh menakjubkan...jum tgk...

psstt : maha suci ALLAH................
Read more ...

Wednesday, November 17, 2010

video gadis melayu minum arak

hai hai haiiiiiiiiiiiiiiiiii...huhu..kali ni aku post video plak...da asyik2 gambar jer..mesti borim kan..??hehe..video ni memaparkan gadis2 melayu yg tgh menyambut party kot....tp yg konfomnyer minum arak la..ish2...anak sapa la ni...apa2 pon...korang tgk laaaaaaaa...dan.. berilah komen membina yer...huhuhu


psstt : apa nk jadi dgn remaja2 skrng.........
Read more ...

koleksi berani mati para pekerja

haluuuuuuuuuuuuuuu....huhuhu...kali ni aku nk kongsi ngam korang ttg foto2 berani mati para pekerja ni...diingatkan juga,ini bukan cubaan bunuh diri yer,,,.....ade yg jadi buruh binaan,ade yg repair aircond dan macam2 lg la..tp yg komfomnyer..mereka ni x takut mati..hahaha..mmg amazing la diorang punyer gila..hehe..harap korang enjoy yer..di kesempatan ini juga..AMAZING GILA nk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA KORBAN kepada semua yg beragama Islam..hehe,,ingatlah org tersyg di hari yg mulia ini...
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnyer


Read more ...

Monday, November 15, 2010

awas dengan buku cerita ini..!!!!!!!!!!!!!!!

awas dgn buku cerita ini...menurut maklumat..buku ini berasal dr indonesia dan menggunakan bahasa melayu.buku cerita ini byk bercanggah dgn agama Islam dan diedarkan secara percuma kepada kanak2 bertujuan untuk memesongkan akidah umat Islam..bahaya dan diharap semua umat Islam mengambil serius ttg masalah yg ditimbulkan oleh buku ini..tekan read more untuk tgk isi kandunganyer
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnyer
Read more ...

Friday, November 12, 2010

spiderman made in India

korang mesti kenal kan spiderman...????..tipu la kalau korang x kenal..manusia yg melekat di dingding...huhuhu..ok2..berbalik pada post ni...ape spaiderman made in india...ni haaaa...spaiderman ini berasal dri india...lokasi tempat ni..aku x sure..tp..di india la...huhuu..nakt tgk x aksi spiderman india ni...tekan read more
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnyer
Read more ...

Thursday, November 11, 2010

koleksi pecah kepala

lama kan korang x tgk gmbar2 ngeri...???..mesti rindu...hhehee,,ni haaaaaa..cik nad telah antar email gmbar ngeri2 ni..aku sdiri pon mcm x percaya cik nad yg antar..hehhee...walaupon byk halangan tp..dgn begitu cekal dan tabah..cik nad ttp antar gmbar ni walaupon dgn menutup mata beliau..hehehhehe..jgn lupa jenguk2 n follow blog cik nad ni.......ok2..berbalik pada gmbar2 ni...aku x tau nk tulis ape..cuma kalau korang berani tgk..tgk la...tekan read more..hehehe
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnyer
Read more ...

Wednesday, November 10, 2010

sekolah di palestin

kejap lg maka genaplah satu purnama usia amazing gila ni...tima kasih jgk kpd korang yg byk support blog ni dari segi komen,view dan lain2 lg....kata amazing gila..sepanjang usianya 30 ari ni...beliau sgt gembira..hehehheehheh....da2..mengarut jer..untuk post kali ni..aku nk korang tgk suasana skolah di negara Palestin..bersyukurla kita yg ade skolah yg cantik.2,3,4 tingkat,ada library lg,kantin pon ade dan juga guard pon ade...huhuhu..tp...di palestin...bangunan sekolah mereka runtuh...hanya adakan kelas di celah2 runtuhan bangunan dan juga di tepi2 jalan...walaupon suasana begini,mereka ttp cekal untuk menuntut ilmu...tp korang...nk p skolah pon malas...kalau pegi pon ponteng...pegi cc jgk...hehehe...same ler aku pon..huhuhu..jum la tgk suasana skolah di palestin..........
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnyer
Read more ...

Tuesday, November 9, 2010

beriadah cara pakaian islam

Islam tidak pernah menghalang kita untuk beriadah sesama keluarga dan juga kawan2...cuma..batas2nyer saja yg harus kita patuhi....kali ni aku nk share ngam korang cara2 berpakaian yg betul bg kaum2 hawa ketika beriadah...huhuhu..tgk la sdiri...bukanyer mengganggu riadah anda pon jika berpakaian begini...hehe..hendak seribu daya,x nak seribu dalih.....
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnyer
Read more ...

Monday, November 8, 2010

lembu dihukum,manusia bebas..

hhahahaha....apa nk jadi dgn org indon ni...macam2 la upacara mereka..kesian lembu yg x bersalah tu..kisahnyer begini..seorang lelaki ditangkap ketika sedang melakukan seks dgn seekor lembu..huhuhu..tp..lelaki itu tidak dihukum cuma hanya membuang bajunya ke laut sebagai tanda menyucikan dosa,tp lembu itu dihukum dgn ditarik ke laut sejauh 3km dan dibiarkan mati lemas...hahah..ade ke undang2 macam ni..???????????????????????????(klik pada gambar untuk baca dgn jelas)


Read more ...

Sunday, November 7, 2010

puting beliung di perlis..kenapa tidak dihebohkan oleh media dan kerajaan...???

pada petang khamis 28 oktober 2010..berlaku satu bencana alam yg x pernah kita dgr ia berlaku di Malaysia...kejadian berlaku di utara malaysia iaitu di Mata Ayer Perlis lebih kurang pkul 5 petang..satu gumpalan awan hitam dikesan dan membentuk satu puting beliung yg telah menerbangkan sebuah van hampir 1 meter dan juga merosakkan beberapa rumah dan kedai..mujurlah tiada kemalangan jiwa yg berlaku..tp yg menghairankan...kenapa kerajaan malaysia tidak memberi amaran awal kepada rakyat perlis ttg bencana ini..cuma amaran ribut biasa sahaja diingatkan oleh kerajaan..sedangkan,negara thailand telah memberi amaran angin puting beliung kepada rakyatnya yg bersempadan dgn perlis...kenapa.????..dan..kenapa apabila berlakunya bencana ini..langsung tidak dihebohkan oleh media..????..kenapa..???..itulah persoalanyer skrng..disini aku sertakan 2 video puting beliung ini, video pertama memaparkan di awal kejadian itu dan video kedua memaparkan kerosakan yg berlaku selepas kejadian ini...kalau anda nk tgk video puting beliung ini..tekan read more..video ini dirakam oleh perakam amatur yg menggunakan HPnyer...jum tgk
tekan READ MORE untuk lihat video puting beliung seterusnyer
Read more ...

SPLASH di BUKIT JALIL

setelah berjaya membodek ayahku untuk menggunakan kereta.hehe..akhirnyer..smpai gak aku ke bukit jalil..Alhamdulillah,syukur,kerana semua perjalananku dan member2 berjalan lancar tanpa sebarang masalah..so..disini ade beberapa keping gmbar yg aku upload ketika berada di bukit jalil..meriahhhhhhhhhhhhh beb...rasa cam x sabar nk tggu final taun depan plak..hehehehe...yer la..mane x meriahnyer..sepanjang perjalanan ke KL..hampir setiap kereta mengenakan bendera kelate..hehe..time balik pon camtu gak...meriah sakannnnnnnnn..huhuhuhu...lgpon disni  juga aku dapat berjumpa warga2 SPLASH yg stdy kat lain2 tempat..kalau x,tggu raya atau cuti sem jer kitaorg akan dapat berkumpul..hehe..aku hanya dapat kata BEST,PUAH HATI,TAHNIAH PADA KELATE.hehe..kalau korang nk tgk lebih gambar..tekan read more..
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnyer

SPLASH..adalah..THE RED WORRIORS
sebelum masuk
Read more ...

Saturday, November 6, 2010

bersukan dengan jari

haaaaaaaaaa ni aku ade cadangan bagi mereka yg malas bersukan...cadanganyer...gunakan jari anda untuk bersukan..hehehe...camner...??? jap lg aku tunjuk gambarnyer...skrang ni dunia sudah maju...korang pernah dgr x ayat ni "smuanya berada di hujung jari anda"..haaaaaa...so...bersukan pon org guna jari jer..mudah kan....????..sambil2 on9 boleh bersukan...sambil tgk tv pon boleh bersukan....jum la tgk gmbar2 bersukan ni...hehehehehe...enjoy yerrrrrrr...
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnya
Read more ...

subjek paling susah di universiti

aku tgk pon x tau hapeeeeeeeee.....kalau la ade subjek camni kat tmpat aku stdy...konfom reapet..ehhehehe.....yer la...ntah ape ntah yg lec tu dok ajar...heehhehe..jum la tgk..ape pendapat korang,,????
Read more ...

Friday, November 5, 2010

tangkap ular guna cara tradisional

kalau kite mesti lari jumpa ular kan..tp bagi orang asli yg kat negara mana ntah ni,ular adalah rezeki mereka..hehhe..makan la tu..tp..mereka x ambik ular yg kecik2..kalau jumpa pon mereka lepas gak,kira tggu ular tu besar ler..huhuhu.............berbalik pada gmbar ni...orang asli ni nk menangkap ular yg berada di dalam lubang...korang tau x cara camner nk tangkap ular ni...???..org asli ini ade resepinyer..huhuhu..macam masak2 la plak...x la..korang tgk la gmbar kat bawah yer..cara2nyer ade kat situ..kalau berani try la wat..hehehhetekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnya
Read more ...

orang asli punyer cermin

boring x petang jumaat...?????..kalau boring..jum baca citer kelakar ni..jum2 baca

Ini kisah tahun 60 an dulu pasal sepasang suami dan isteri orang asli yang tinggal di dalam hutan. Rumah dorang ni dibina di atas pokok... 2 tingkat lagi tu. Si suami kerja nya mencari makanan di hutan, sama ada dengan pergi berburu ataupun memetik buah-buah hutan. Si isteri pula tinggal mengemas dirumah.

Suatu hari, Si suami pergi mencari makanan dihutan. Sedang mencari-cari. . tiba-tiba dia terjumpa cermin. Dia pon bawak balik cermin tu dan disimpankan cermin tersebut di tingkat atas rumahnya tanpa pengetahun isterinya.

Setiap hari sebelum pergi keluar mencari makanan, dia akan masuk ke bilik dan melihat cerminnya. Sehinggalah satu hari, si isteri naik pelik melihat telatah suaminya tu..

Maka disiasatlah bilik yang selalu dimasuki oleh suaminya.. bimbang-bimbang kalau suaminya menyimpan perempuan lain di bilik tersebut tanpa pengetahuannya. .

Dan punyalah terkejut beruk.. dia masuk je bilik tu.. di ternampak cermin suaminya. Oleh kerana si isteri ni taktau cermin tu apa.. so, dia ingat orang dalam cermin tu memang perempuan simpanan suaminya.

Apa lagi.. habis berlari dan meraung menangisla dia cari mak nya..

Lepas berjumpa dengan maknya.. mak dia cakap nak lihat sendiri perempuan yang kononnya disembunyikan oleh suaminya tu..

Lalu maknya pon masuk ke bilik tersebut.

Kemudian keluar dari bilik tersebut sambil ketawa terbahak-bahak.

Isteri: Apsal mak ketawa?..

Mak: Apa teruk benor selere suami ko tu.. kalau ye pon nak kawin lain.. carik la perempuan yang elok sikit.. Ini tak.. aku tengok perempuan kat bilik tu.. dah la tua.. hodoh pulak tu..
Read more ...

Thursday, November 4, 2010

new header...first contest...?????????????

hhhhhhhhaaaluuuuuuuuuuu haluuuuuuu org2 kampung sekaliannnnnnn..!!!!!!!!!!!.huhuhu...aku da ade header baruuuuu...huhuhu...lps ni x der da komen nk pengsan la,nak muntah la biler masuk blog aku..hehe...tima kasih atas semua kritikan membina itu....skrnggggg...hope korang suke la header baru aku tu................."sambil menyelam minum air".ehhhhh..nape aku cakap camtu..hehheh..nak tau x..???........sbenarnye..aku da di tag oleh CIK NAD untuk masuk pertandingan ni..pertandingan ape..??.nak tau korang baca la dgn lebih lanjut kat bawah tu...kire cik nad la yg paksa aku join..ekekekeke..jgn marah cik nad....huhuhu..aku x berharap pon nk menang,cuma aku mencuba jer...maklum la..first la katakan...lg pon.blog aku pon berusia x lebih dr 30 ari lg..huhuhu...budak mentah la katakan..apapa pun..mencuba lebih baik dari melihat..huhuhuhuuuuuuuuuuuuaaaaaaa

 ...Tarikh tutup penyertaan 6/11/2010...
Tapi..macam biasalah ada syarat2 yang korang kena buat kalau nak hadiah...[hehe]...
1. Buat post mengenai pertandingan yang cik Alienelliz buat ni.
2. Pastikan gambar2 dalam post pertandingan ini ada dalam post yang akan korang buat.
3. Letakkan link pada post korang untuk terus ke post pertandingan ini.
4. Tag 3 orang kawan korang supaya diorang tahu akan pertandingan ni...
5. Hantar email kepada : alienelliz@yahoo.com
Pastikan korang hantar nama, no. tel, dan laman web blog korang.

"  Hadiah Top Up akan di masukkan pada no. tel yang korang bagi.  
Hanya untuk no. Maxis, Celcome dan Digi."

6. Kalau korang dah buat syarat 1-5, korang tinggalkan komen kat ruangan komen post ni
dan CIK ALIENELLIZ akan datang tgk blog korang
last skali,pasal tag 3 member..ni yg susah skit..tp..mereka yg bertuah ialah:



psstt : jum la reramai masuk....bwu la meriahhhhhhhhhhhh..
Read more ...

maut dimakan piranha

lame da x post bende2 mengerikan..hehehe.,.jeng jeng jenggg..!!!!!!!!!!!!!...mengerikan kembali...hahahhahaha....berbalik pada post kali ni.. kisah ni berlaku kat negara mat saleh..yer la..kat malaysia manew ade piranha kan..hehehe..si mangsa ni adalah pekerja binaan yg memandu sebuah kren untuk membina sebuah jambatan..tp malang sentiasa tidak berbau..semasa bekerja,kren yg dinaikinya terbalik kedalam air..haaaa..ape lg..dalam air tu ade piranha yg tgh kelaparan..ahaha.terus dimakan oleh piranha tersebut..nk tgk mayatnyer x lepas dimakan oleh piranha...?????nk tgk tekan jer read more
tekan READ MORE untuk lihat gmbar seterusnya
Read more ...

Wednesday, November 3, 2010

erra fazira pon samer jer.......

huhu...x tau la nk cakap ape...korang baca n komen la sdiri.......(klik pada gmbar untuk baca dgn jelas)
psstt : artis2....main sedap mulut jer........
Read more ...

Tuesday, November 2, 2010

video kemeriahan penyokong kelantan sepanjang jalan ke bukit jalil

huaaaaaaaaaaaaaaaaaa...aku bangga menjadi rakyat kelantannnnnnnnn..hehhee....ni x abis lg aku nk bercerita ttg kehangatan piala malaysia...ari tu lepas jumaat aku bertolak ke KL..mmg ramai giler penyokong kelantan yg konvoi ke bukit jalil..kebanyakan drpd mereka memasang bendera kelantan di kereta masing2...mmg meriah la...sepanjang jalan dipenuhi bendera merah kelantan....dan..apabila aku pulang pd hari ahad,..masuk je kuala lipis hujan turun...yg bestnyer,,semangat kanak2 dan remaja2 yg berada di tepi jalan smbil mengibarkan bendera kelantan walaupon hujan yg agak lebat turun...huhuhu..fanatikkkkkkkkkk betullll...inilah bola sepak malaysiaaaaaaaa.....bersama ini aku sertakan video konvoi ke bukit jalil dan juga video mat saleh yg sokong kelate di dalam lrt...gomo kelate gomo..!!!!!!!!!!!!


ni pulak video mat saleh....GOMO KELATE GOMO katenyer...hehe


psstt : hehhee...mmg puah hati aku ke bkit jalil hari tu
Read more ...

mencari pengikut ke 100..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehhehe...sape rasenyer pengikut blog ini yg keseratus...hehhee...x sabar rasanyer nk tau,,apa2 pon terima kasih kepada semua follower aku,walaupon blog aku ini masih lagi baru..tp korangg ttp support aku.....hehhehhehe..luvvvvvvvvvvv u allllllll..!!!!!!!!!!!!!!

Read more ...

akuuuuuuuuuu kembaliiiiiiiiiiiiiiiii...

hehee..da MC hampir beberape hari..demam..hehe..demam bola lerrrrrrrr......skrng bawu mengadap laptop......apa2 pon tahniah untuk semua pemain kelantan...nti aku upload gmbar yer...heheee..sbrrrrrrrrrrr...
Read more ...
There was an error in this gadget

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews