Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Sunday, November 7, 2010

puting beliung di perlis..kenapa tidak dihebohkan oleh media dan kerajaan...???



pada petang khamis 28 oktober 2010..berlaku satu bencana alam yg x pernah kita dgr ia berlaku di Malaysia...kejadian berlaku di utara malaysia iaitu di Mata Ayer Perlis lebih kurang pkul 5 petang..satu gumpalan awan hitam dikesan dan membentuk satu puting beliung yg telah menerbangkan sebuah van hampir 1 meter dan juga merosakkan beberapa rumah dan kedai..mujurlah tiada kemalangan jiwa yg berlaku..tp yg menghairankan...kenapa kerajaan malaysia tidak memberi amaran awal kepada rakyat perlis ttg bencana ini..cuma amaran ribut biasa sahaja diingatkan oleh kerajaan..sedangkan,negara thailand telah memberi amaran angin puting beliung kepada rakyatnya yg bersempadan dgn perlis...kenapa.????..dan..kenapa apabila berlakunya bencana ini..langsung tidak dihebohkan oleh media..????..kenapa..???..itulah persoalanyer skrng..disini aku sertakan 2 video puting beliung ini, video pertama memaparkan di awal kejadian itu dan video kedua memaparkan kerosakan yg berlaku selepas kejadian ini...kalau anda nk tgk video puting beliung ini..tekan read more..video ini dirakam oleh perakam amatur yg menggunakan HPnyer...jum tgk
tekan READ MORE untuk lihat video puting beliung seterusnyer





psstt : mesti ramai yg x tau kan..????huhuhu

Email Newsletter



Smiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

14 comments :

  1. inilah yang dinamakn kepala angin
    kat malaysia memang dh lama wujud,cuma dia main kat lautan je..

    ReplyDelete
  2. huhhuhu...kire mini puting beliung ker..hehhehe

    ReplyDelete
  3. sy tau..sy tau..sebab dkt jgk dgn rumah..adik dpt tgk real punye..mmg xdihebohkn pun dkt mane2..puting-beliung ni jd sebelum banjir aritu..

    ReplyDelete
  4. oww..nasib baik x jadi ape2 kan..???huhuhu..waa..dekat umah cik anis ek..ish2..

    ReplyDelete
  5. hmm..tula..alhamdulillah la,,xde pape..tp teruk juga bengkel yg kena puting beliung tu kn?bumbung terbang terus.dgr cite,beberapa rumah lain pun terkena tempias puting-beliung ni jugak.

    ReplyDelete
  6. huhu..tu la pasal..tp yg hairan..nape x dihebohkan..??????????

    ReplyDelete
  7. ntah laa..sy tau pun sbb mmber yg dok perlis post dkt fb.kalau mmbe yg kt jhr ni,,semua xtau psl ni.mgkin org xhebohkan sbb xmelibatkan nyawa kot.hanya harta benda je.tapi, xkan nk tggu ada kemalangan jiwa baru orang nk canang sana-sini kan?

    ReplyDelete
  8. yer la...tp biasanyer..benda2 camni kn x prnah rasenyer berlaku kat malaysia..nape wartawan membisu ttg ni..hahaah...hanya mereka yg dpt menjawabnyer...hehe

    ReplyDelete
  9. puting-beliung ni ke?mula2 ingt ni first time,,rupanya lps search dkt utube,ade je,,kt kedah,kt port dickson...byk tp xde org tau..wartawan nak cari berita yg gempak2 je br nk tayang kt tb..

    ReplyDelete
  10. oww..adde dah rupanyer...tgk.x tau pon..mane peginyer wartawan..sibuk dok kejar artis jer..huhuhu

    ReplyDelete
  11. hmmm dengan keadaan cuaca yg x menentu nie..mcm2 leh jd.. pernah jer setiap kali nak ujan, mesti dengar bunyi angin berpusar .. seram sejuk jer...

    ReplyDelete
  12. kami skrg ni tgh sibuk buat kajian ttg puting beliung yg berlaku kat malaysia.,mmg ade sstgh org yg xthu ttg adanya puting beliung kat malaysia..ish3

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews