Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Friday, December 3, 2010

hujan bawa imej illuminati atau buta dalam berfesyen...??????



x perlu la aku nk terangkan band hujan ni..aku rasa korang sumer da knl kan..??lg satu..ttg kontroversi noh yg memakai baju ala2 freemason ketika show hujan...pon aku rasa korang da tau kan..cuma ape yg aku nk kongsi disini ngam korang sumer ialah ttg jawapan dr noh hujan memalui fb hujan apabila ditanyer ttg baju yg dipkainyer(harap2 noh sendiri yg jawab dlm fb tu n bukanyer org lain)..tp sebelum tu..aku nk korang tgk,bagaimana rupa baju yg noh pkai sehingga menjadinyer kontroversi tu..huhu...jum tgk...
tekan READ MORE untuk lihat gmbar dan baca seterusnyer
album hujan ala2 freemason..???










setelah ditanyer oleh beberapa hamba ALLAH melalui fb hujan,inilah jawapan dari noh...korang tgk dan nilai sdiri



"gara2 sesetengah masyarakat kita suka percaya kepercayaan karut dan suka tuduh macam2, tak bermaksud aku tak boleh pakai baju berlogo apa pun. jangan cetek sangat minda tu nak tuduh suka hati. banyak lagi isu remeh kat negara kita ni selain nak tuduh orang jadi ahli freemason. sakit perut aku gelak wei.."

"perkara paling lucu yang tak pernah di fikir orang. aku pakai tshirt tu pun sebab nak test otak orang2 suka benda2 bodoh camni, kalo freeemason nak pakai aku, maybe aku dah tulis lagu pasal Islam nak jatuh ke apa.aku lagi waras sebagai seorang muslim ,jangan jadi bodoh plis? kalo ni cara korang nak lawan FREEMASON kononnya, aku bgtau awal2 ni hanyalah cara nak melaku blog2 yang kurang perhatian tu..."



macam manew pendapat korang setelah baca ape yg dijawab oleh noh hujan ni..????..bg aku la kan..ini bermakna noh da tau baju ape yg dipkainyer itu kerana dia ade cakap yg dia nk test otak2 yg suke benda2 bodoh ni....adakah noh hanya nk mencari kontroversi atau publisiti dengan memakai baju begini.???..lg satu..kenapa noh cakap mereka yg mengkaji  benda ni dianggap karut dan bodoh..???..siap gelak2 lg....bg yg tuduh menuduh tu aku setuju dgn noh..mmg la kita x boleh tuduh menuduh,aku x tuduh noh freemason sebabtu aku letak tanda soal(?)...cuma jika noh tiada kene mengena dgn freemason baguslah dan diharap noh hujan da x pkai baju 'bodoh' tu lg...huhuhu...dia sendiri yg cakap benda ni bodoh kan...lg satu..x perlu la kita meniru ape yg artis2 barat pkai dan tonjolkan kerana mereka x kan tonjolkan sesuatu benda jika benda itu tidak mengadungi ideologi tertentu..kita yg x tau ape2..terus tiru...bodohkan kita..????..lg pon,..petikan hadis ade berbunyi =
من تشبه بقوم فهو منهم


Terjemahan: Barangsiapa meniru sesuatu kaum maka dia adalah sebahagian dari mereka
Ciri-ciri menyerupai suatu kaum adalah:

1. Merayakan perayaan mereka kerana setiap kaum mempunyai perayaan tersendiri, dan ia amat jelas berdalilkan hadis yang direkodkan Imam Muslim, لكل قوم عيدا وهذا عيدنا – setiap kaum mempunyai perayaan, dan inilah perayaan kita – (Sahih Muslim, no: 892).

2. Meniru budaya & tatacara hidup mereka

3. Meniru perkara khususnya berkaitan dengan simbol agama.

Lihat: Fatawa Islamiah, 1/115.
                                                                   
                                       والله أعلم
 nk tau lebih lanjut tgk soal jawab hadis

psstt : aku bukan niat nk mengritik noh hujan,tp apa salahnyer kalau kita melakukan kesilapan..kita perbetulkan kesilapan itu.lebih2 lg isu freemason ni amat sensitif bg umat Islam..lgpon.dulu hujan da byk kontroversi jgn smpai kes yg macam ni boleh menjatuhkan imej hujan lg....ape2 pon..hanyer ALLAH yg maha mengetahuinyer

Email Newsletter



Smiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

37 comments :

  1. haha..yanie bru tau psl isu ni..adoii,ketinggalan tol.noh ni mmg sengal byk.igt tk isu sal "awk busuk tu" pe die jwb..haha..mmg sengal

    ReplyDelete
  2. hahaha...mmg pon...dulu pon kat jb sumer or pakat f**k hujan dulu...tu pon x beringat lg...

    ReplyDelete
  3. ta ske la dgn noh ni..siyesss..mmg ssuai la sgt dgn mizz nina..hahahaa

    ReplyDelete
  4. huhu..da la wat salah,bukanyer nk mintak maaf....huhuhu..sokong yanie

    ReplyDelete
  5. Sabahal khair

    bahaya pak turut dia tahu ke ape maksudnye tu

    HIKMAH MINYAK NAIK

    ReplyDelete
  6. Bagi pendapat aku, berdasarkan kenyataan dia kt FB tu, dia lah yg bodoh. Dia dah tahu logo tu menghampiri maksud persatuan tu, tapi masih pakai jugak, dah tentu timbul kontroversi. Nak test org konon..Come on la wei.. ko bukannya nye Greenday atau Kiss.

    But yet, itu hak ko la Hujan.. nk berhujan lebat ke, renyai2 ke.. hak ko la. pakai le ape ko nak. nak makeup mcm MCR ke, Nak copy Dewa ke. lantak. hahhahaha.

    ReplyDelete
  7. betul2...da buat,sendiri tanggung la...tp kalau da bodoh tu..mengaku jer la..ni nk backup lg kebodohanyer tu.....

    ReplyDelete
  8. asal ada checkered sheet je freemason...
    asal ada lambang lebih kurang cam mata je freemason....

    sekularisme tak kata plak freemason...
    banking interest tak kata freemason plak....
    racist x kata plak freemason....
    free socializing in institutions xkata freemason plak....

    ReplyDelete
  9. gua x cakap hujan freemason...
    benda ni dinilai oleh umum..lebih2 lg bg mereka yg berpengaruh....bukankah menjadi ikutan..baguslah bro da dapat tau ttg semua aspek tgg freemason..lgpon..soal pakaian boleh dielak....jika kita sedar apa yg kita buat itu salah mengapa tidak dielak.??????????..adakah hujan dipaksa untuk memakai baju itu....adakah hujan dipaksa untuk membuat muka album sedemikian......mengapa tidak dielak...?????????????....???????..
    kita tggal di negara malaysia bro...negara islam bro..bukanyer UK...

    ReplyDelete
  10. bapak jahil noh ni

    ReplyDelete
  11. noh petir..nak kate bodo..memang bodo pung..komen tak logik langsung. akhirat seksok menjawab la ko noh.autograf untuk noh "AWAK BODO"

    ReplyDelete
  12. hahhahahaa..awak massseeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  13. setuju lajok nga demo!meme kemah!

    ReplyDelete
  14. noh hujan mmg bodoh, sebab apa bodoh???? bt slh x ngakuk pla,

    ReplyDelete
  15. bro , kenapa mesti HUJAN korang serang ?! cover album mencari konklusi tak da mata satu pun brader ! apehal tak serang SEARCH yang terang2 mata satu ! jgn jadi sakai lah . kenapa tak serang badger yang terbitkan baju ni ? dasar otak sempit semua

    ReplyDelete
  16. kan bro da tau pasal search..so..wat pe lg aku nk post pasal search sumer org da tau kann.....lg satu yg ko nak suruh aku serang badger yg buat baju tu wat pe plak...??? kalau org tu wat baju salib..dan kau pakai baju salib tu...orang yg buat baju tu ker yg bodoh..??ke kau yg bodoh..???? sempit betul la otak kau bro...

    ReplyDelete
  17. hujan nie mmg .. dia je yang btul bro .. FUCK OFF HUJAN .. try kaji dlu before wat something .. sume lmbang kat baju noh pakai tu mlambang kan freemason .. storm , mata, segi tiga .. tu basic logo for freemason .. noh cakap nape dia tak wat lagu sal ISLAM nak jatuh kan .. lagi la bodoh statement nie .. lau dia wat lagu cam 2, kurang la market die .. bodo btol si noh .. otak ada , tarak pakai ke ???

    ReplyDelete
  18. noh hujan ni kalau die buat silap die tak nak mintak maaf.panas jer aku tengok mamat bangang sekor ni.cam kes 'awak busuk' dulu tuh.ade ke die mitak maaf terus?takde kan..same la cam kes baju mate satu ni..

    ReplyDelete
  19. Giler cetek pemikiran kau ni..
    nnti x leh makan nasi lemak..sbb bntuk piramid..freemason tu..
    budak2 skolh jgn amek lukisan kejuruteraan..trg2 freemason tu..
    kalau betul pon freemason, pduli apa?
    apa yg dia dah buat kat kau?
    kalau freemason x tindas org, lg bagus dari hosni mobarak tu yg makan duit rakyat..

    BODOH KAU NI BODOH!!!

    cuba baca ni
    http://tehtarikgelasbesar.blogspot.com/2010/07/fatwa-mufti-haroommmharus-patuh.html

    kalau lepas baca ni kau still dgn pemikiran bodoh kau tu..ak x leh nk kata apa la..

    segi tiga je freemason..bangang betol

    ReplyDelete
  20. bro , konsert search dia buat logo segi tiga kat mata dia , selepas noh pakai baju segi tiga tu , apa cerita ? tak nak kutuk ke bodo ? cetek2 fikiran blogger ni ? aduh . pernah dengar perkataan niat tak ? kau tau ke niat dia ? bodo ?

    ReplyDelete
  21. kenapa tak kata the times freemason ? padahal ada muzik vdeo dia wat dalam tempat penuh checkers hitam putih ? ni pasal benci hujan la ni , melayu bodoh nak jatuhkan kaum sendiri . nasib baik melayu lain tak macam kau ni

    ReplyDelete
  22. dalam logo hujan yang ko tunjuk tu takda mata pun , bodoh . dasar fikiran murahan .

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. hhahahaha,,,sanjung la hujan ko tu..pasal search aku rasa aku da komen kat komen aku terdahulu..tgk jer,,malas aku nk cakap byk kali..pasal the times plak..kalau kau anggap dia freemason..up to u la...freemason la di mata fikiran kau...huhuhu,,aku x cakap noh freemason..cuma aku nk cakap pasal kebodohan dia ketika menjawab ttg soalan yg di tanya.nampak sgt dia bodoh kan..nak uji orang..hahaha..dia yg cakap bro...yg kau nk marah aku pesalllll..baca smpai abis dulu entry aku..jgn skip mana2..huhuhu,,lagi pon blog ni aku tulis berdasarkan pemikiran aku...huhuh,..lantak la blog aku kan,,hahahha,,,kau nak kutuk aku x marah pon..hahahaha......lg satu pasal kau bagi link tu kan,,,hhahaa,,,,aku ni ilmu agama cetek jer,,bukan taraf ustaz2...tp berdasarkan apa yg aku paham..sebenarya mmg ditegah oleh islam untuk kita memakai baju seperti itu jika niat kita untuk bermegah2 dgn baju itu..kalauu pkai sajer2 x der niat ape2 pon aku rasa makruh lau x silap aku...so..bergantung pd niat ko la..kau ade cakap aku x tau niat noh hujan kan ape..???cehhhhhhh bodoh la..dia da cakap kan nape dia pkai baju camtu..hahahhaha....think think think brooo..huhuhu

    ReplyDelete
  25. nak naik kan market blog la tuh :D

    ReplyDelete
  26. tngk simbol tangan tu pon dah tau....

    ReplyDelete
  27. tu la bro...orang sekarang main sokong memBUTA TULI jer...cakap aku nk jatuhkan melayu la..ape la..melayu kalau sokong melayu yg buat benda bodohhhhhhh...bodoh la kita..buka mattttta

    ReplyDelete
  28. laaa yg beria ia backup noh ni PA dia ke? hahahaa

    ReplyDelete
  29. korang nie tak de kerja lain ka nak kutuk orang?????

    ReplyDelete
  30. k0rang suma pown b0d0!! xyah jga sgt tpi kain org!! kain sndiri k0yak rabak xsdr!! amazing gila..kal0 ko nk bt entry,bt laa yg lawak je kerr,,yg pelik kerr,,yg cantik kee,,ape kee, xpyh kep0o sgt ngn hal org..nnti kene btg id0ng sndri n0..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews