Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Sunday, January 23, 2011

Isteri Kanang anak Langkau meninggalKUCHING: Isteri Pahlawan Negara, Temenggong Kanang anak Langkau meninggal dunia petang kelmarin akibat barah yang dihidapinya sejak beberapa bulan lalu.

Mendiang Helen Latai anak Intie, 61, menghembuskan nafas terakhir di kediaman mereka di Kapung Putat, Sri Aman, jam 5.30 petang kelmarin.
tekan READMORE untuk baca dan lihat gmbar seterusnya

Kanang, 66, ketika dihubungi berkata, penyakit isterinya itu dikesan di Hospital Umum Sarawak, kira-kira tiga bulan lalu dan sejak itu beliau berehat di rumah.

“Sebelum menghembuskan nafas terakhir, dia tenat dan terlalu lemah sehingga tidak langsung berpeluang memberitahu sesuatu kepada kami,” katanya yang turut memaklumkan jenazah mendiang dijangka dikebumikan di Sri Aman, esok.
Kanang, bekas tentera berpangkat Pegawai Waran 1 dikagumi ramai kerana keberanian luar biasa yang ditunjukkannya ketika era menentang pengganas komunis.
Beliau menerima anugerah pingat kebesaran tertinggi Persekutuan, Seri Pahlawan Gagah Perkasa (SP) dan Panglima Gagah Berani (PGB).

Email NewsletterSmiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

1 comment :

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews