Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Wednesday, February 9, 2011

Ibu, anak maut jatuh pangsapuri(4 foto)



KUALA LUMPUR 8 Feb. - Seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun maut dalam keadaan tragis selepas tercampak dari tingkat enam sebuah pangsapuri ketika didukung oleh ibunya di Seri Kembangan dekat sini hari ini
tekan readmore utk lihat gambar dan baca seterusnya

Tidak lama selepas insiden itu, ibu kanak-kanak tersebut yang berusia 35 tahun dan dipercayai mengalami masalah mental pula menemui ajal selepas dikatakan terjatuh dari tingkat 11 pangsapuri berkenaan.
Insiden tragis yang berlaku di Pangsapuri Aman, Jalan SK 6/1, pada pukul 12 tengah hari itu mengakibatkan ibu dan anak tersebut mati di tempat kejadian.
Ketua Polis Daerah Serdang, Supritendan Abd. Razak Elias ketika ditemui di tempat kejadian berkata, pihaknya percaya wanita itu hilang pertimbangan dan bertindak sedemikian ketika suaminya keluar untuk membaiki cermin keretanya yang pecah di bengkel berhampiran.
"Mayat dua beranak itu ditemui di dua lokasi berasingan di pangsapuri berkenaan. Mayat kanak-kanak itu ditemui selepas terjatuh dari tingkat enam Blok A manakala ibunya ditemui mati selepas terjatuh dari tingkat 11 Blok B bersebelahan.

"Kedua-dua mereka cedera parah di kepala dan mati di tempat kejadian. Polis masih menyiasat punca kejadian itu dan kita menunggu laporan bedah siasat sebelum mengesahkan punca kematian," katanya sambil memberitahu mayat mereka dibawa ke Hospital Serdang untuk bedah siasat.
Sementara itu, suami wanita tersebut yang hanya dikenali sebagai Chong, 40-an, memberitahu, dia tidak menyangka akan kehilangan dua ahli keluarga serentak.
"Sebelum kejadian, saya memaklumkan kepada isteri, saya hendak pergi membaiki cermin kereta kami yang pecah.

"Namun, isteri saya tidak membenarkan saya membawa anak tunggal kami itu dengan berkata, dia tidak mahu makan jika saya bawanya bersama," katanya kepada pemberita di tempat kejadian.
Menurut pekerja sebuah kilang kasut itu, dia kemudian pergi ke sebuah bengkel pada pukul 11.30 pagi selepas menjemput anaknya dari tadika dan meninggalkannya bersama isteri.
Sebaik sahaja pulang dari bengkel pada pukul 12.30 tengah hari, dia melihat orang ramai berkerumun di persekitaran kawasan perumahan itu dan terkejut apabila mendapati isteri dan anak tunggalnya itu sudah tidak bernyawa lagi.

Keluarga itu difahamkan menyewa sebuah rumah di tingkat dua pangsapuri itu sejak 10 tahun lalu.
Sementara itu, rakan kepada Chong yang dikenali sebagai Ling memberitahu, dia percaya kejadian itu berpunca daripada masalah mental yang dialami wanita tersebut.
Menurutnya, wanita itu bergantung kepada ubat untuk mengawal penyakit yang dialaminya sebelum pasangan itu berkahwin dan dikurniakan seorang anak.
Malah, katanya, wanita itu sebelum ini ada menyatakan hasrat kepadanya untuk membunuh diri.

Email Newsletter



Smiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

4 comments :

  1. terbaca berita ni kat paper td..tak sangka boleh sampai tahap mcm tu..kesianlah kat budak tu jadi mangsa..kena humban pula tu..mcm aksi ngeri pula,..huuhu

    ReplyDelete
  2. sadisnye.. ngeri btol.. tkot nak tgok.. :(

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews