Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Wednesday, February 2, 2011

sejuta berhimpun tuntut hosni berundur(pergolakan mesir)KAHERAH: Jutaan penunjuk perasaan semalam membanjiri Kaherah dan bandar kedua terbesar Mesir, Iskandariah, dalam gerakan paling hebat untuk menyuarakan kemarahan mereka dalam usaha menggulingkan rejim Presiden Hosni Mubarak.
Ketika kerajaan negara asing bergegas untuk memindahkan warga masing-masing dari Kaherah, pembangkang berkata, ia tidak akan berunding dengan Hosni.
Sementara itu, Mohamed ElBaradei, yang dianggap pemimpin penunjuk perasaan anti rejim Hosni, berkata, Jumaat sudah ditetapkan sebagai ‘hari pemergian Hosni.
tekan READMORE untuk baca dan lihat gmbar seterusnya
Pemberontakan di Mesir yang dianggarkan sudah menyebabkan 300 orang terbunuh, menyebabkan rasa cemas merebak di seluruh rantau itu dengan Raja Jordan, Abdullah II memecat kerajaan Samir Rifal selepas pembangkang mengadakan tunjuk perasaan sejak beberapa minggu lalu bagi menuntut perubahan.
Di Kaherah, penunjuk perasaan, termasuk lelaki, wanita dan kanak-kanak membanjiri jalan raya bandar raya itu, menyertai ribuan orang yang bermalam dalam khemah atau di atas padang di sekitar Medan Tahrir.
Tentera yang berkata ia tidak akan melepaskan tembakan ke arah penunjuk perasaan, memeriksa kad pengenalan sebelum membenarkan penunjuk perasaan memasuki medan itu.


Orang awam juga mengadakan pemeriksaan kad pengenalan di kawasan itu, kerana bimbang ada polis berpakaian preman menyelinap masuk untuk menjadi pengacau. - Reuters

 

Email NewsletterSmiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

1 comment :

  1. kalo kat sini buat cmni kan bagus. sama2 turunkan bijan

    ReplyDelete

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews