Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Friday, March 4, 2011

pemain bola tendang burung di padang bakal didakwa(video)Seorang pemain bola sepak Panama bakal menghadapi hukuman berat setelah menendang seekor burung hantu yang cedera ketika pertandingan. Rakaman video menunjukkan burung itu terkena bola, menyebabkan pengadil menghentikan permainan semasa perlawanan bola sepak di Colombia di antara Pereira dan Atletico Junior.
tekan READMORE utk lihat video tersebut
 

Ketika pengadil dan pemain membincangkan apa yang harus dilakukan, Moreno, pemain pertahanan Pereira kelihatan tidak sabar di atas permainan yang tertunda - menendang burung itu keluar dari padang bola dengan kaki kirinya.

"Pemain itu harus dihukum kerana perbuatannya, ia satu tindakan kejam yang tidak boleh diterima," menurut Ramón Jesurum, Presiden Liga Colombia.

Dia menambahkan bahawa kes ini akan dibawa ke dalam mesyuarat sebelum tindakan disiplin diambil.

Penyokong Atlético Junior meneriakkan "pembunuh" kepada pemain Panama itu. Moreno juga ditegur oleh pasukan lawan dan ia meminta maaf setelah tamat pertandingan, seperti yang dilaporkan oleh The Guardian.
 

"Saya meminta maaf kepada para peminat, itu bukan niat saya," katanya, ketika ia meninggalkan stadium sambil dikawal oleh wartawan dan polisi.

Media Colombia bagaimanapun memaklumkan bahawa burung hantu telah diselamatkan oleh staf dan dibawa kepada doktor haiwan. Keadaannya dilaporkan agak serius.

Email NewsletterSmiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

1 comment :

  1. x paham langsung ape yg diorang cakap....porartus des poretes meres pems busnos berongs hens tus. adios..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews