Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Saturday, April 30, 2011

kaki di perut kanak2(5 foto)

kanak2 ini bernama Deepak Kumar Paswaan yg berasal dari perkampungan India.kanak2 ini dilahirkan dgn 8 kaki iaitu selebihnya adalah di perutnya..ade juga sebahagian dr org kampung mengatakan bahawa kanak2 ini sebagai dewa dan memujanya..huhuu..jum kita lihat gambar kanak2 ini
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

Friday, April 29, 2011

besi tercucuk di perut budak 6 tahun(3foto)

tiada sebarang info ttg gmbar ni kerana pengirim gambar hanya kasi gambar jer..hehehe..tp bile aku selidik punyer selidik dpt la skit info..budak ini adalah anak kpd Mihir Kumar dari india, kejadian ini berlaku semasa pesta kat kampungnya dan kanak2 ini terjatuh keatas besi tersebut. jika kita lihat gambar ini mmg amat mengilukan..bayangkan besi itu menembusi perut kanak2 itu...huhuhu..jum kita lihat
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnnya
Read more ...

gadis berbulu di thailand(foto)

kesian bile melihat nasib gadis yg bernama supatra dari thailand ini. dia menghidap sidrom ambras sehingga menjadikan muka dia dipenuhi dgn bulu2 sehinggakan ramai yg menggelarkanya sebagai perempuan serigala dan juga perempuan kera..tetapi gadis muda ini tetap tabah dan gembira menghadapi hidupnya..
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

salam semua.....maaf yer


pertama skali aku ingin memohon maaf kerana sudah hampir 2 minggu menyepi..huhuhu...x der la...sebenarnya laptop aku rosak...motherboard plak tu..rm800 lau nk baiki.baik beli yg baru teruskan..???huhu..skrang ni aku dlm proses nk simpan duit beli yg baru...hahha biler la cukup duit aku..baru ade rm98.50 jer ni.hhahhaa...apa2pon aku nk ucap terima kasih kpd yg sudi support blog yg x seberapa ini..tq yerrrr....korang best...
Read more ...

Wednesday, April 20, 2011

kereta tumpang kereta

kalau x abis minyak,mesti rosak,x pon baru beli dan juga x pndai bawak..ntah la..hahaa
psstt : curi kot...hahahahaa

suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

ragam orang jepun tertido dalam pengangkutan awam(10 foto)

akibat letih sgt kot smpaikan tido orang lain snap gmbar pon x perasan;..huhuu..nasib baik x jatuh..huhuuuu..kat sini aku ade gambar manusia2 yg berada kat jepun tido dalam pengangkutan awam..jum kita tgk...huhuhuu cantik macam mana pon time tido x leh cover punyer..hahaha
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

banyaknyer ayam dia dapat

ni mesti kat rumah dia esok ade bekwoh(kenduri)hehehe
psstt : beli borong murah skit..hahahaha

suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

tgk corak baju lelaki ini

baju ni dia tempah khas tau....hahahahahahha
psstt : ni mesti adiah buffday..hahahaa

suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah 
Read more ...

Tuesday, April 19, 2011

manusia giler

agak2 la sejuk pom..hahahaha
psstt : mentang2la x der kolam air panas kat negara diorang


suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

amazing traffic lights(4foto)

hahahhaa..ni jalan kat negara mane ni..?? konfom banyak lorong..hahahaa..ni betul2 tau..aku x tipu...tp aku x der maklumat ttg gambar ni..pengirim x bagi info pon..huhuhu..sape tau bgtau yer..jum kiter tgk gambar traffic lights yg banyak ni.
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

tandas khas untuk lelaki

orang pompuan x boleh guna tmpat basuh tangan ni tau,,,hahaaa
psstt : hahahha mmg giler la


suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

Justin Beanber

hahhaa..agak2 kalau muka camni ramai x peminat...????
psstt : agak2 jadi penyanyi ke pelakon..???hahaha


suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

Monday, April 18, 2011

10 gambar melucukan dari india

korang ingat x post aku yg terdahulu yg gambar kelakar dari pakistan ..???kali ni aku nk korang lihat gambar kelakar dari india plak..huhhu...kire jiran pakistan la ni..hehehe..pelik2 la orang kat sane..betull...jum korang tgk,,
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

Sunday, April 17, 2011

kepala saper tu...?????

adoooiii la..camner la boleh tertangkap gambar macam ni..hahhahahah gelak jer laaa
psstt : besar jgk yer..hahahhaahhahahhahahhaaa


suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

sandwich ker ni..???(amazing sandwich) 2

korang da tgk bermacam2 sandwich kan kat sini ...????kali ni aku tambah lg kepelikan dan kekreatifan sandwich ni...betul...sekali tgk mmg x percaya sandwich...tp boleh makan...huhuhu,,cakap byk pon x guna..jum tgk..
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

10 amazing pencil sharpener

macam2 skrang ni...hinggakan alat tulis pon da makin canggih dan rekabentuknya pelik2 serta menarik..betul...aku ade gambar2 alat tulis yg dikenali sebagai penajam pensil ni..jum semua tgk..
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

Saturday, April 16, 2011

12 gambar ngeri apabila bulu kening dicukur

ngeri ker..????ker lawak...???ntah la..huhuhu...tp konfom nmpak x normal kan lau cukur bulu kening..huhuhu....kat bawah ni korang boleh lihat gambar2 bile diorang ni cukur bulu kening..bajet hot la tu..tp jadinya macam setan jer muka..huhuhu..jum tgk
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

katil masa hadapan(8foto)

haaaaaaa aku rasa kalau korang tido atas katil ni konfom x bangun2...hahahaa..yer la..punyer la canggih..macam2 la..dulu petak macam biasa jer..skrng ni macam2 bentuk ade..huhuh...x cayer...jum korang tgk...mesti kagum punyer la..
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

Lawan kera gigit muka bayi(4foto)

MELAKA: “Saya cekak tengkuk kera itu sekuat hati, baru haiwan itu lepaskan gigitan terhadap bayi yang saya jaga,” kata Rokiah Abd Rahman, 59, menceritakan detik cemas menyelamatkan bayi berusia setahun tiga bulan yang diserang seekor kera, pagi kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi di rumahnya di Kampung Kilang Berapi, Merlimau, dekat sini, tindakan berani warga emas itu berjaya menghalang haiwan liar berkenaan daripada terus menggigit dan mencakar muka Siti Hajar Abd Razak.
tekan READMORE utk baca dan lihat gambar seterusnya
Read more ...

Friday, April 15, 2011

koleksi gambar hantu yg menumpang dlm gambar(13foto)

betul ker wujud hantu ni...????atau gambar ini hanyalah edit semata-mata..??? aku x dapat nk cakap..coz aku belum jumpa real hantu lg..huhuhu..cuma aku nk kongsi gambar2 hantu yg telah disnap dgn tidak sengaja oleh kamera man..heheee..jum2 kita lihat...
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

gaya buang air yg paling stylo

korang boleh x wat macam ni..???hahahaaa
psstt : buang tabiat ni..hahahaa


suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

Thursday, April 14, 2011

11 gambar menarik ketika sedang terjatuh(funny)

hahahahhaa..belum cakap da ketawa...hhuhuu..kat sini aku ade gambar2 yg manew diambil tepat pada waktunya si dalam gambar itu terjatuh..huhhu...x paham ker...tgk gmbar bawu paham..huhuu jummmmmmmm tgk...
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

video amazing gila david beckham(unbelievable)

macam x percaya jugak..tp..ntah la aku bace dlm paper pg td beckham cakap dia berlatih lama di pantai semasa pembikinan video iklan pepsi ini..jum tgk..
psstt : huhuhu sungguh amazing.........


suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah  
Read more ...

5 gambar manusia yg mempunyai ekor

manusia ade ekor ker...?????macam x percaya la plak kan,,tp sebenarnya mmg ade...cuma amat jarang sekali berlaku kejadian seperti ini..betull...aku ade 5 gambar manusia yg mempunyai ekor ni...ala2 Son Goku dlm citer dragon ball gitu..hahahhaa..jum tgk
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

Anak remukkan kereta bapa RM1.35 juta

BROKDORF, Jerman - Seorang remaja berusia 20 tahun hilang kawalan menyebabkan kereta sport bapanya yang berharga £275,000 (RM1.35 juta) remuk akibat terbabas di sebatang jalan raya di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Namun, remaja tersebut dan seorang penumpang wanita berumur 19 tahun hanya mengalami cedera ringan selepas kereta sport Gumpert Apollo itu terbabas baru-baru ini.
Seorang jurucakap polis berkata: "Kereta itu remuk sepenuhnya dan hanya bahagian penumpang yang masih berada dalam keadaan baik."
Pihak berkuasa kini melakukan siasatan bagi mengetahui sama ada remaja itu memandu dengan laju di kawasan yang mempunyai had kelajuan 80 kilometer sejam.
Kereta sport itu merupakan salah sebuah kereta yang paling laju di dunia.
Ia mampu memecut dari 0 hingga 100 kilometer sejam dalam tempoh 2.8 saat. - Agensi



suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah 
Read more ...

Ulat bulu serang Bali

DENPASAR - Sejumlah ulat bulu yang boleh menyebabkan kegatalan pada kulit menyerang Pulau Bali, Indonesia, kata seorang pegawai semalam.
Bagaimanapun, setakat ini tiada pelancong yang terkena serangan ulat tersebut.

Ketua sebuah agensi pertanian di Bali, Made Putra Suryawan berkata, ulat bulu itu pada mulanya menyerang sebuah kampung pada Jumaat lalu dan ia kini menyerang enam buah daerah termasuk bandar Denpasar.
"Situasi kini berada dalam keadaan terkawal. Sejak Jumaat lalu, para pekerja telah menyembur ubat racun serangga dan membakar sampah di kawasan yang terjejas bagi menghalang penyebaran serangan haiwan itu," katanya.
Ribuan ulat bulu dilaporkan menyerang sebahagian wilayah di Pulau Jawa sejak dua minggu lalu.
Haiwan itu didapati menyerang ladang buah-buahan dan menceroboh kawasan penduduk. - AFP

  
suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah 
Read more ...

Wednesday, April 13, 2011

eeuuwww.... pengotornyaaaaaaa

selsema kot..huhuhu
psstt : g klinik amik MC..esok x yah keje...ahhahhahaha



suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah  
Read more ...

koleksi gambar kelakar tidur ketika kerja(12foto)

biasa la tidor kan..normal ape..tp jd x normal bila tido time buat keje..erti kata lain ponteng la..hehe..kat sini aku ade koleksi gambar menarik mat2 dan minah2 saleh yg tido time keje..so member yg lain nampak..ape lg..snappppppp la gmbar..huhuhu..jum tgkkk
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

Monday, April 11, 2011

ini baru penunjuk perasaan yg berani

haaaaaa..korang berani buat macam ni......????????????
psstt : polis x boleh bertindak kalau x dpt arahan..huhhu



suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah 
Read more ...

Anak Beckham mahu namakan adik ‘Justine Bieber’

LOS ANGELES: David dan isteri, Victoria Beckham mungkin tidak mempunyai masalah untuk mencari nama bagi anak lelaki.
Apabila Victoria disahkan hamil kali keempat, pasangan suami isteri itu mahu membabitkan tiga anak mereka, Brooklyn, 12, Romeo, 9, dan Cruz, 6, memberi nama kepada bakal adik mereka.


Dalam wawancara dengan rancangan realiti, ‘Jimmy Kimmel Live!’ Beckham menceritakan bagaimana anak keduanya, Romeo berkata: “Kita namakannya ‘Justin Bieber Beckham.’” Tetapi kini, selepas kandungan Victoria disahkan perempuan, Romeo, menurut Bieber, mencadangkan nama bakal adiknya itu, Justine Bieber, cuma tambahkan huruf ‘e’ pada Justin.
Cruz pula, kata Beckham, pernah memintanya supaya mengajak penyanyi remaja itu datang ke rumah untuk bermain dengannya. “Saya memberitahunya, ‘Tak mungkin. Dia sibuk,” kata Beckham. - Agensi


suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

Sunday, April 10, 2011

yg mana satu muka pakcik ni..???

hehhehe kalau aku malu weiii wat camni...huhuu  tp inilah yg dinamakan seni..hahhahaa
psstt : hari2 kene cukur ni..ahhaha




suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

koleksi 10 gambar manusia yg bertanduk

manusia yg mempunyai tanduk memang wujud...huhhu...tp x ramai la...kat sini aku nk kongsikan dgn korang beberapa gambar manusia2 yg bertanduk di seluruh dunia..kebanyakan drpd mereka semua da tua2..apa2 pon mereka ttp manusia,jgn cakap monster plak..huhuhu..jum2 tgk gambar
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

Saturday, April 9, 2011

10 profil facebook yg paling kreatif

pelik kan tajuk entry kali ni..??? profil fb nak kreatif macam manew..kan fb simple jer...haa tu la korang x tau..kali ni aku kasi korang tgk 10 profil fb yg di mata aku sungguh kreatif...korang x caye..jum lerrr tgkkkkk
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

bila ibu malas nak salin lampin anak, beginilah jadinya...

korang boleh la try bile ade baby nti..huhuu..jimat wooooo
psstt : jangan terminum sudah..hahahhahahaaa


suka entry ini..???
LIKE jer kat bawah
Read more ...

Friday, April 8, 2011

polis ni boleh kejar penjahat ker..????

keje bahagian pejabat jer sudah la..hahhaa
psstt : huhuhu lawak2 polis ni
Read more ...

gunting rambut menggunakan sikat gergasi(8foto)

kali ni kita semua mengembara ke negera china,,,wat per pegi jauh2..??kerana kat negara china ni ade satu show hebat..hhuhuhu iaitu menggunting rambut menggunakan sikat gergasi..besar...jum tgk
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

Thursday, April 7, 2011

apa yg x kene dgn gambar ini...?????

korang rase ape yg x kene..???
psstt : huhuhuhu
Read more ...

video kejam ajar kanak2 berenang

aku pon x pasti diorang ajar kanak2 ni berenang ker diorang buli kanak2 ni...tp mmg kejam la aku tgk videoni...jum korang tgk
psstt : sungguh kejam...........
Read more ...

akibat mabuk...muntah lerrr

huhuhu...ntah ape la...mabuk muntah mabuk muntah..huhuhu
psstt : ape agaknyer reaksi member2 dia lps tu..huhuhu
Read more ...

Telur ayam pun ada tiruan

GEORGE TOWN – Sekali pandang, ia tidak ubah seperti telur ayam gred A namun, ia sebenarnya telur tiruan yang dibuat sepenuhnya daripada ramuan bahan-bahan kimia berbahaya.
Itu pendedahan Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) yang mendakwa telur berkenaan rupa bentuknya tidak ubah seperti telur ayam sebenar dan tidak menolak kemungkinan ia terdapat di pasaran negara ini.
Presidennya, S.M. Mohamed Idris berkata, siasatan awal pihaknya mendapati, kulit telur tiruan itu diperbuat daripada lilin parafin dan kalsium karbonat.

“Kuning telur dan putih telur tiruan itu pula dihasilkan menggunakan natrium alginat, alum, gelatin, asid benzoik, kalsium klorida serta air dan pewarna lemon,” katanya di sini semalam.
Menurut S.M. Mohamed, pada amnya bahan-bahan itu merupakan makanan tambahan tetapi dalam menghasilkan telur tiruan, ia menjadi komponen utama dalam bahan-bahan pemprosesannya.
Justeru, pemakanannya dipercayai mampu mengganggu kadar metabolisme dalam badan, hati dan otak jika dimakan pada kadar yang kerap.kosmo
Read more ...

Wednesday, April 6, 2011

ape yg korang nampak dalam gambar ini..???

cuba teka...hahaahhahahhaaha
psstt: hahaha korang nampak ape..???
Read more ...

ikan keluar dari badan manusia yg mati lemas(video)

aku x pasti ikan ape yg kuar dr mayat mamat ni..agak2 aku ikan piranha kot..huhuhuu...video ini aku amik dari fb cek wawa..hahahaa..jum tgk..



psstt : sape ade sebarang info ttg video ni share yer..
Read more ...

gambar kelakar dari pakistan(10foto)

kat negara lain x der tau..sumer gmbar ni dari pakistan jer..huhuhu..kat sini aku sertakan beberapa gambar yg menarik,lucu dan ikut la ape2 pon yg hanya dari pakistan..macam ni rupa2nya orang pakistan..hahahhaa
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

Misteri besi dari langit

KLANG: “Sehingga sekarang saya tak tahu apa objek ini. Saya cuba bertanya kawan-kawan, tetapi mereka juga buntu dan membuat andaian masing-masing,” kata Mokhtari Ahmad, 67, menceritakan objek misteri seakan-akan besi yang didakwa ‘jatuh dari langit’ menembusi bumbung rumahnya di Kampung Bukit Kapar, Meru, dekat sini, Ahad lalu.

Mokhtari ketika ditemui di rumahnya semalam berkata, objek berbentuk bulat, berat kira-kira 300 gram dan panjang hampir 20 sentimeter itu jatuh ke dalam rumahnya kira-kira jam 6.30 petang.

“Ia jatuh betul-betul di depan saya. Jika berjalan beberapa langkah ke depan sebelum itu, pasti objek misteri ini tepat mengenai kepala saya.
“Selepas jatuh ia mengeluarkan asap tetapi saya tak berani pegang kerana panas,” katanya di sini, semalam.

Difahamkan, objek misteri itu mengambil masa hampir setengah jam sebelum boleh dipegang dan Mokhtari kemudian membalutnya menggunakan akhbar lama.

Menceritakan lanjut kejadian misteri itu, Mokhtari berkata, ketika itu dia baru pulang ke rumah dari bersiar-siar bersama keluarga di Shah Alam dan ketika kejadian cuaca mendung.

“Ini kejadian pertama berlaku ke atas rumah saya, malah di kampung ini dan sehingga kini ia masih menjadi tanda tanya.

“Ia juga tidak mengeluarkan bau, cuma bila dipegang terdapat kesan terbakar,” katanya

Dia mendakwa, selepas solat Maghrib di surau, dia memberitahu perkara itu kepada rakan dan mereka tidak tahu menahu objek apa yang jatuh dari langit itu.

“Pagi keesokannya saya membawanya ke Batu 8, di sini dan tunjukkan kepada kawan-kawan dan mereka hanya menggeleng kepala.

“Saya berhasrat untuk menyimpan objek ini kerana ia jatuh secara misteri,” katanya.
Read more ...

rakyat malaysia diculik

ABIDJAN, Ivory Coast 5 April – Seorang rakyat Malaysia, dua warga Perancis dan seorang rakyat Benin diculik sekumpulan lelaki bersenjata dari Hotel Novotel, di sini semalam, kata satu sumber diplomatik.
Hotel itu terletak di kawasan dikuasai penyokong bekas presiden yang enggan melepaskan kuasa, Laurent Gbagbo.
Turut diculik ialah pengarah hotel tersebut dan pengerusi lembaga pengarah kumpulan agroindustri Sifca, Yves Lambelin.

Insiden itu berlaku di tengah-tengah kekacauan politik di negara di pantai barat Afrika ini.
Dentuman senjata berat menggegarkan pusat ekonomi Ivory Coast ini hari ini, apabila pasukan bersenjata yang setia kepada Presiden yang diiktiraf masyarakat antarabangsa, Alassane Ouattara bertempur dengan penyokong Gbagbo.
Bunyi tembakan juga kedengaran di daerah Plateau di bandar raya ini dan sebuah helikopter berlegar di perkarangan istana Presiden yang dikuasai penyokong Gbagbo yang enggan menyerah kalah.
Penduduk melaporkan pertempuran sengit di bahagian lain ibu kota ini, terutama sekitar daerah Cocody di mana pertempuran untuk menguasai kem pasukan keselamatan masih berlaku.
“Pejuang pro-Quattara cuba memasuki kem yang dikuasai penyokong setia Gbagbo,” kata seorang penduduk tempatan.
Pertempuran itu berlarutan pada hari kedua kempen serangan yang dilancarkan oleh pasukan bersenjata Ouattara untuk menawan kubu-kubu kuat Gbagbo di Abidjan dalam operasi yang digambarkan sebagai serangan ‘terakhir’.
Gbagbo terus menolak desakan supaya beliau berundur setelah tewas dalam pilihan raya Presiden pada November lepas.
Tentera Ouattara melancarkan gerakan bergerak dari utara untuk menawan hampir seluruh negara ini pada minggu lalu. –
Sementara itu, pasukan pengaman Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) dan pasukan tentera Perancis melancarkan serangan menggunakan helikopter ke atas gudang senjata Gbagbo, semalam.
Serangan antarabangsa itu, turut dilancarkan ke atas Istana Presiden dan tiga kawasan strategik ketenteraan, sebahagian usaha masyarakat antarabangsa untuk menamatkan segera konflik empat bulan di negara ini dan menggulingkan Gbagbo, kata Menteri Pertahanan Perancis, Gerard Longuet dalam satu sidang media hari ini.
Beliau turut yakin konflik itu akan tamat dalam beberapa jam lagi.
Sementara itu, Perdana Menteri Perancis, Francois Fillon memberitahu Parlimen, Gbagbo kini hampir menyerah diri dan dua jeneralnya sedang merundingkan bagi beliau berundur. - AFP/AP
Read more ...

Tuesday, April 5, 2011

akibat mabuk..kencing dalam seluar

lagi gmbar pompuan mabuk kencing dalam seluar...yyaarkkssssssss
psstt : pengotorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Read more ...

seni menarik meggunakan helaian muka surat buku(15foto)

kalini kita berseni lagi..hahaha..cuma ape yg bezanyer kali ni agak kreatif seninya...korang x percaya...betullll...bayangkan kene beli buku yg tebal2 dulu ala2 kamus dewan gitu..baru la boleh nk wat seni ni..huhuu..mmg terbaik la seni ni..
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

restoran unik di dalam bus(8 foto)

betul tau ade restoran dalam bas..bukan tipu...maksud aku..restoran ini diperbuat dari bas...sungguh kreatif siapa yg mereka restoran ni..hehehe..lau ade kat malaysia konfom ari2 aku g makan kat restoran ni..jum korang tgk gambar restoran yg unik ini..
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...

otak bertaburan di atas jalan raya

KOTA BHARU: Seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun tidak sempat menikmati nasi goreng dibeli ibunya selepas terbunuh dalam keadaan ngeri dengan otaknya bersepai di atas jalan raya akibat diseret kira-kira lima meter oleh motosikal ditunggang ibunya sendiri yang bergesel dengan sebuah lori di Jalan Wakaf Stan, Kubang Kerian, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 8.45 malam itu, Mohd Daniel Hakim Zamri, 5, dalam perjalanan pulang dari sebuah pasar raya besar di Kubang Kerian bersama ibu dan adik bongsunya ke rumah mereka di Kampung Pulau Masjid, dekat sini, selepas membeli nasi goreng yang dimintanya serta barang keperluan untuk perniagaan kedai makan.
gambar hiasan

Difahamkan, setiba di tempat kejadian, ibunya cuba mengelak lubang, sebelum bergesel dengan sebuah lori. Lebih menyedihkan, selepas tercampak, mangsa turut dilanggar motosikal ibunya dan terseret kira-kira lima meter, menyebabkan kepalanya terhentak ke jalan raya sebelum pecah sehingga otaknya bertaburan.
Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian, manakala ibunya, Rinawati Idris, 26, peniaga mi di Kampung Pulau Masjid, bersama anak bongsunya, Mohd Zarif Hakimi, 3, dikejarkan dengan ambulans ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.

Jenazah Mohd Daniel dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Berangan, Kampung Masjid Pulau selepas solat Zuhur, semalam.

Nenek mangsa, Rohani Senik, 48, berkata, arwah merengek kepada ibunya mahukan nasi dan untuk tidak menghampakan permintaan anak sulungnya itu, Lili (nama gelaran Rinawati) membawa Mohd Daniel dan adiknya ke bandar dengan menunggang motosikal ke sebuah pasar raya besar, dekat sini.

“Bagaimanapun, ketika dalam perjalanan pulang, motosikal dinaiki mereka bergesel dengan lori yang menuju arah sama (Bachok),” katanya yang ditemui di bilik mayat HUSM, semalam.

Rohani berkata, dia sebak mengenangkan cucunya itu tidak sempat menjamah nasi goreng dibeli ibunya
Read more ...

Gadis diperkosa bapa tiri mahu pembelaan sewajarnya

KUALA LUMPUR: Seorang gadis yang menjadi pemuas nafsu serakah bapa tirinya selama 14 tahun kesal kerana walaupun laporan polis mengenai kejadian itu sudah dibuat selepas dia nekad melarikan diri dari rumahnya di Kampung Pulau Tiga, Sungai Petani, Kedah pada 2008, namun tiada tindakan diambil.
Malah, bapa tirinya itu hingga kini masih bebas.


Mangsa yang hanya ingin dikenali sebagai Cik ZT, 28, berkata perbuatan lelaki terbabit langsung tidak berhati perut kerana menjadikannya hamba seks sejak bertahun-tahun lamanya hingga hidupnya sentiasa ketakutan.
Bercakap dalam sidang media di Wisma MCA, di sini, semalam, dia berkata, kali terakhir dia diperkosa bapa tirinya yang berusia 58 tahun itu ialah pada 23 November 2008, kira-kira jam 6.30 petang selepas lelaki terbabit membawanya ke Kampung Pulau Tiga, Sungai Petani.

Bertekad untuk mengakhiri penderitaan itu, dia meloloskan diri pada keesokan harinya.

ZT yang kini menetap di sebuah rumah perlindungan yang dirahsiakan membuat laporan polis pada 2 Disember 2008 di Pulau Pinang dan kes terbabit dipindahkan ke Ibu Pejabat Polis (IPD) Kuala Muda, Sungai Petani, berdasarkan tempat kejadian itu berlaku.

Namun, sehingga kini lelaki terbabit masih bebas dan berada di Sungai Petani menyebabkan dia mengemukakan semula kes berkenaan kerana inginkan pembelaan terhadap penderitaannya itu.

Beliau yang ditemani Pengerusi Biro Aduan dan Komuniti Pemuda Umno, Datuk Muhd Khairun Aseh, menceritakan peristiwa hitam itu bermula ketika dia berusia lapan tahun apabila bapa tirinya itu mencabulnya.
Read more ...

Monday, April 4, 2011

video usop wilcha (hantu kak limah) muncul di ABPBH 2010

semalam da berlangsungnyer anugerah bintang popular berita harian ABPBH 2010 dan aku rasa korang sumer menontonkan semalam..??? tp yg paling best ialah time nak umumkan siapakah bintang paling popular tu...korang tau x sape yg baca anugerah tu...siapa lagi kalau bukan usop(hantu kak limah) dan johan muncul dan mengamatkan suasana malam semalam..jum lihat video tersebut..tekan readmore
tekan READMORE utk lihat video dan gambar seterusnya
Read more ...

basikal berhias(funny)

kat malaysia aku x jumpa lg ni..ahhahahhaa
psstt : sape la tuan dia agaknyer yer...hahahhaha
Read more ...

seni menggunakan batang mancis(amazing matchstick art)8 foto

kali ni kiter sumer akan lihat seni yg unik iaitu seni menggunakan batang mancis..huhuhu..ala..murah jer sekotak mancis..10sen jer tmpat aku huhu...tp mmg memerlukan byk kotak la kalau nk wat seni yg macam ni..huhhu..jum korang tgk..
tekan READMORE utk lihat gambar seterusnya
Read more ...
There was an error in this gadget

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews