Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Sunday, December 15, 2013

30 gambar menarik salji melanda Mesir,Syria,Palestin dan Lubnan
Subhanallah, Kuasa Allah siapa yang sangka, negara Mesir sebuah negara yang beriklim panas, kini dituruni salji buat kali pertama dalam 112 tahun. Begitu juga di negara Palestin, Syria dan Lubnan yg mana salji turut serta melanda negara tersebut.

Palestin


SYRIALUBNAN
Masanya hampir tiba. Petunjuk apakah bila salji muncul buat pertama kali sejak 112 tahun di Mesir, Palestine dan Jordan (serta Negeri Syam).Dari Ibnu Mas'ud ra berkata ketika kami berada bersama Rasulullah SAW , tiba tiba datang sekumpulan anak muda dari Bani Hashim. Apabila terlihatkan mereka tiba tiba air mata baginda berlinangan dan air muka baginda berubah. 

Kami pun bertanya "Kenapakah kami melihat wajah Tuan seperti tidak kami sukai". Baginda menjawab "Kami Ahlul Bayt telah Allah pilih kami untuk akhirat lebih dari dunia. Kaum kerabatku akan menerima bencana dan penyingkiran selepasku kelak sehingga datang satu kaum dari sebelah Timur membawa bersama sama mereka Panji Panji Hitam. 

Mereka meminta kebaikan tapi tidak diberikannya, maka mereka berjuang dan memperoleh kejayaan lalu diberikan apa yang mereka minta tetapi mereka tidak menerimanya sehinggalah mereka menyerahkannya kepada seorang lelaki dari kaumku yang akan memenuhkan bumi ini dengan keadilan seperti halnya bumi ini dipenuhi dengan kedurjanaan sebelum ini. Sesiapa antara kamu yang sempat menemuinya, maka datangilah mereka itu walaupon terpaksa merangkak di atas salji. Sesunguhnya dia adalah Al Mahdi. - (Riwayat Ibnu Majah).AG : petanda akhir zaman..Ya Allah ampunilah dosa2 kuu

Email NewsletterSmiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

No comments :

Post a Comment

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews