Segala post yang ada dalam blog ini seperti gambar dan video adalah bukan hak milik asal Amazing Gila walaupun tidak dinyatakan. Jika ada gambar/video/ artikal anda dan anda tidak mahu dikongsikan sila hubungi AG di FB ataupun di ruangan komen post tersebut.Harap maklum

Recent Post

Monday, December 30, 2013

Nicolas Anelka Disiasat kerana isyarat anti Yahudi





Persatuan Bola Sepak England (FA) akan menyiasat isyarat anti-Yahudi yang dibuat oleh penyerang West Bromwich Albion, Nicolas Anelka ketika pasukannya mencatat keputusan seri 3-3 dalam perlawanan menentang West Ham United, kelmarin.

Jurucakap FA berkata, mereka akan mengadakan satu siasatan selepas tindakan Anelka yang melakukan provokasi tersebut sehingga mendapat kritikan meluas.

Bekas penyerang Perancis itu meraikan gol pertama jaringannya menentang West Ham dengan menunjukkan isyarat tangan yang sering digunakan oleh pelawak Perancis, Dieudonne, merujuk kepada anti-Yahudi.

"Isyarat yang ditunjukkan Anelka adalah berbentuk provokasi. Tidak ada tempat kepada mereka yang menunjukkan anti-Yahudi di padang bola sepak," kata Menteri Sukan Perancis, Valerie Fourneyron melalui laman sosial, Twitter.

Tindakan penyerang berusia 34 tahun itu dipertahankan oleh jurulatih sementara West Brom, Keith Downing.

"Ia ditujukan khas buat pelawak Perancis yang sangat dikenalinya. Saya rasa sebarang spekulasi boleh dihentikan sekarang, semuanya adalah tidak benar.

"Dia betul-betul tidak sedar apa kesan atau spekulasi yang akan menimpanya, dia sangat terkejut mengenai perkara itu," kata Downing.

Kumpulan yang menjalankan kempen 'Let's Kick Racism Out Of Football' mengetengahkan isu yang berlaku di Upton Park.

Dua gol jaringan Anelka adalah yang pertama buat kelab yang berada di tangga ke-15 liga itu dan dia menyertai kelab tersebut secara percuma selepas tempoh pinjaman bersama Juventus berakhir.




Email Newsletter



Smiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

No comments :

Post a Comment

Google+ Followers

Feedjit

Sila KLIK gambar dibawah

Join us on Facebook, just click LIKE

Powered By AMazing giLA

ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free
PingBlog.Net | Himpunan Terbaik Artikel Blogger

Total Pageviews